maanantai 25. huhtikuuta 2022

Strategista totuutta, пожалуйста!

Sattuipa silmiin venäläisen uutistoimisto IA Regnumin artikkeli päiväyksellä 23.4.2022, jonka otsikossa kysyttiin ”Miksi Suomi haluaa liittyä Natoon?” Samaisessa otsikossa annettiin vastaus: ”Koska sillä [Suomella] on hitleriläinen kultti”. Päätin kääntää koko artikkelin ja katsoa mitä muuta sieltä löytyisi. 

Ja löytyihän sieltä. Uutisjutussa esitettiin erilaisia Suomen rikoksia ja syntejä venäläisiä kohtaan aina 1940-luvulta nykypäiviin asti. Osa väitteistä oli vanhoja tuttuja, mutta joukossa oli myös uusia ja yllättäviä. Uutisen kirjoittajaksi mainittiin Modest Kolerov.

Piti ensin ottaa selvää uutistoimiston ja sen kirjoittajan taustoista. IA Regnum on 2002 perustettu venäläinen uutistoimisto, sen pääpaikka on Moskovassa ja se keskittyy kotimaan ja sen lähialueiden uutisiin. Regnumilla on Kremlin tuki takanaan, jo sillä perusteella, että se voi ylipäätään julkaista mitään. 

Kolerov on yksi uutistoimiston perustajista ja toiminut sen päätoimittajana. Hän on 59-vuotias ja syntyjään venäläinen. Wikipedian mukaan hän on anti-fasisti, mitä se tarkoittaakaan. Joka tapauksessa uutistoimituksessa huhutaan tervehdittävän toisiaan "СФО" sloganilla joka tarkoittaa ”kuolema fasistisille miehittäjille!”. 

Uutistoimiston agendalla on mm. vastustaa venäläisiä sijoituksia maihin, joiden politiikka on Venäjälle vihamielistä tai jotka edistävät toisen maailmansodan aikaisen natsismin tai fasismin kunnianpalauttamista. Venäläisten tietojen mukaan Regnum on kohdistanut toimia mm. Viroa vastaan.

Nytkö on Suomen vuoro? 

Ilmeisesti Suomen, ja samalla Ruotsin, Nato-jäsenyyskaavailut ovat provosoineet tässä käsiteltävän uutisen julkaisun. Uutisessa on kahdeksan ydinväitettä, koskien Suomen asemaa tai tekemisiä, kuten todettua, aina 1940-luvulta nykypäiviin. Katsotaanpas väitteitä.

Suomen halu liittyä Natoon rikkoo 1947 [Pariisin rauhan] sopimuksen velvoitteita vastaan.

Suomessa on säilynyt Mannerheim-kultti.

Suomi antautui Stalinille 1944.

Mannerheim oli Hitlerin liittolainen, Leningradin saarron rikoskumppani ja  Neuvostoliiton Karjalan venäläisten kansanmurhaaja.

40 vuotta suomettumista NL:n alaisuudessa oli turhaa, sillä Suomi on Hitlerin ja Mannerheimin Suomi.

Suomi toteuttaa kansallista ja kielellistä, aggressiivista laajentumista Venäjän Karjalassa. Ekspansio alkoi NL:n kaatumisen jälkeen.

Bryssel yritti pitkään Yhdysvaltojen alaisuudessa vetää Ruotsia ja Suomea Natoon.

Lännen hallitsemien tiedotusvälineiden kautta tehtiin johdonmukaista työtä yleisen mielipiteen muuttamiseksi Ruotsissa ja Suomessa Natoon liittymiskysymyksessä.

Historioitsija Arto Luukkanen totesi taannoin, että Venäjä ei vain katso historiaan, se elää siellä ja sen kautta. Yllä olevat väittämät ovat omiaan vahvistamaan Luukkasen havaintoja. Osaa näistä voi pitää vain tarkoitushakuisena historian vääristelynä ja esimerkkeinä ns. venäläisestä strategisesta totuudesta – eli pravdasta. Mahtuupa silti joukkoon väittämiä, joita Venäjä voisi käyttää perusteina halutessaan käynnistää Suomen denatsifiointi- ja demilitarisointioperaation. 

Kansanmurha- ja natsioperaatioista puheen ollen, muistetaanpa, että päivälleen 82 vuotta sitten Katynin metsässä Neuvostoliiton turvallisuuspoliisi NKVD täytti joukkohautoja ampumillaan puolalaisilla siviileillä ja sotavangeilla. Nyt löydetään Ukrainasta yhä uusia siviilien joukkohautoja. Niinpä niin. 

6 kommenttia:

 1. No niin, nyt alkaa olla aika jolloin saamme taas "herkkuja ja vapautta" idästä... onneksi venäjällä ei juuri nyt ole vapaita ja taistelukykyisiä joukkoja. Tosin, en hetkeäkään epäile, etteikö joukkojentuotanto olisi käynnissä.
  Kuinkahan kauan venäjällä menee tämä tarina lävitse, jossa aina ilmenee uusia naapurimaita joita johtaa natsit? Ja sitten sinne pitää hyökätä...
  -Raksaäijä-
  Ps. Tämä ei pääty kauniisti...

  VastaaPoista
 2. Moikka Raksaäijä ja kiitos kommentista! Taisi olla eräässä Pekka Toverin nettihaastattelussa, kun kerrottiin että Venäjä olisi ottamassa jopa noin 200 000 miestä palvelukseen. Kyllähän arolla poikaa riittää, kuten sanotaan. Mutta entä se kalusto? Tähän asti osoittautunut aika sekuliksi länsiaseisiin verrattuna.

  Se on vekkuli tuo venäläinen luonne ja varsin taipuisa mitä tulee totuuteen. Jos on natseja kaikkialla muualla, niin on! Loppupeleissä taitaa saada natsileiman kaikki ne, jotka eivät asu Venäjällä ja ole heidän kanssaan samaa mieltä.

  VastaaPoista
 3. Imperialistinen Roistovaltio Ryssä on jo vuosikaudet rakentanut Suomesta määrätietoisesti viholliskuvaa.

  Se alkoi sikäläisen lapsiasiamies Pavel Astahovin valesyytöksillä, kuinka Suomen lastensuojelu muka huostaanottaa venäläisten äitien lapsia puhtaasti etnis-rasistisin perustein. – Ehkäpä Astahov olisi voinut kiinnittää huomiota vaikkapa siihen, kuinka monta katulasta pelkästään Pietarissa oli hänen virkakaudellaan...

  Pahempaa seurasi, kun Suomen alettiin syyttää muka teloittaneen Jatkosodan aikana toistatuhatta Puna-armeija sotavankia, jotka olisi haudattu Sandarmohiin;
  paikkaan, johon oli todellisuudessa haudattu nimenomaan Stalinin vainoissa murhattuja suomalaiskommunisteja.

  Tähän asti pahin propagandaisku oli syyttää Jatkosodan aikaisia Suomen miehittämän alueen venäläisväestön internointileirejä tuhoamisleireiksi, joissa ryssiä muka joukkomurhattiin kaasukammioissa ja elävältä hautaamalla.

  Sandarmohin väitteet valehteluksi osoittanut vanhempi historiantutkija hiljennettiin todella häijyn tehokkaasti:
  tuomittiin pedofiliasta ja suljettiin vankilaan.

  Nyt kun Ryssä on vapauttamassa Ukrainaa sen natsihallituksesta, sopisi kriisipihojen ja muiden suomalaisten natsinhuutelijoiden muistella mitä tuli sanottua kenestäkin.
  Kyllä Ryssä on takuuvarmasti kirjannut huolellisesti jokaisen lausunnon natsimarsseista ikkunan alla ja kiljunnat, kuinka eeei natseja Turkuun eikä minnekään;
  selvästikin Suomi on natseista vapauttamisen ja runsaan denatsifikaation tarpeessa!

  No, pitkään haudutettu soppa kaatuu pian maahan eduskunnan äänestäessä NATOon liittymisen puolesta, ja hakemus laitetaan vetämään todennäköisesti 9.5., syistä jotka ovat yleisesti ymmärrettävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Qroquius Kadille kommentista ja hyvistä huomioista ja lisäyksistä. Tämä Sandarmohin tapaus ja sen ympärillä tapahtuneet viranomaisten toimet liittyvät ihmisoikeusjärjestö Memorialin tukahduttamiseen. Se on sääli, sillä Memorial olisi ollut yksi keino kansallisen tervehtymisprosessin toteuttamiseen. Nyt venäläiset ovat edelleen oman kurjan historiansa vankeja, vailla pääsyä normaaliin.

   Itseään suvaitsevaisena pitävät suomalaiset (naiset etupäässä, pjelkele sentään) ovat ajaneet hyödyllisinä idootteina Venäjän asiaa mölytessään aiheetta milloin mistäkin äärioikeistosta tai natsikulkueista. Kyllä Venäjä on nämä lausunnot huomioinut ja on valmis niitä mediavaikuttamisessaan käyttämään. Yle on feminismissään jo pitkään kaivanut maata Suomen alta. Valtion verorahoiteinen pulju ja tekee tuollaista myyräntyötä?!?

   Poista
 4. Anonyymi4/5/22 04:19

  "Sattuipa silmiin venäläisen uutistoimisto IA Regnumin artikkeli päiväyksellä 23.4.2022, jonka otsikossa kysyttiin ”Miksi Suomi haluaa liittyä Natoon?”

  Kummallista, että kysyvät syytä Natoon liittymishalukkuudelle. Eivät tajua, että syy on Venäjässä itsessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Ano. Samaa ihmettelen minäkin, miksi kysyvät syytä Nato-halukkuudelle? Ehkä eivät ymmärrä itsekään, minkälaisen kuvan itsestään antavat muulle maailmalle??

   Poista