lauantai 19. maaliskuuta 2016

Muistio ja sen päivitetty sanoma


Kun perustin Sotahistoriaa-blogin kaksi vuotta sitten, ajatuksenani oli kirjoittaa lukemistani sotahistorian kirjoista ja tutkimuksista. Suunnitelmani muuttuivat kesällä 2015, kun Suomen hallitus petti kansansa ja aikaisemmin ollut vähäinenkin demokraattisen vaikuttamisen mahdollisuus käytännössä poistettiin suomalaisilta. Tilalle saatiin The Puolue, joka toimii kattojärjestönä useille näennäisesti erilaisille puolueille. Päätöksenteko on kuitenkin vaihtoehdotonta yhden näkemyksen sanelua. Suomen tilanne muistuttaa Itä-Saksan ajoista, jolloin The Puolue (SED) toimi kattojärjestönä lukuisille näennäisen itsenäisille pikkupuolueille. Järjestelmällä varmistettiin kommunistien yksinvalta. Kun Suomen yhteiskunta muuttui nopealla tahdilla totalitaristisesti hallituksi pakkovaltioksi, aloin kirjoittaa myös yhteiskunnallisesti. Tässä kirjoituksessa sotahistoria ja  yhteiskunnallinen keskustelu yhdistyvät.

Luen parhaillaan Thomas Goodrichin teosta: Hellstorm - The Death of Nazi Germany, 1944-1947. Kirjassa on mielenkiintoinen ote Englannin tiedustelupalvelun sodanaikaisesta salaisesta muistiosta, jossa ohjeistettiin maan ylimpiä hallintovirkamiehiä ja eri medioitten vaikuttajia.

Briteillä oli näet ongelma: heillä oli sodassa liittolaisena Stalinin Neuvostoliitto. Englantilaiset tiesivät Stalinin terrorista neuvostokansalaisia kohtaan, samoin uutiset Puna-armeijan hirmuteoista itärintamalla tahrasivat liittolaisen mainetta tavallisten englantilaisten silmissä. Jotta kansan tuki ja työpanos sotavarustelu- ja siviiliteollisuudessa saataisiin varmistettua, oli tarpeen aloittaa salainen mielipiteenmuokkauskampanja. Suunnitelma oli nerokas ja toimiva: jos kiusallista asiaa ei voinut kieltää, siitä oli vaiettava ja johdettava julkinen mielenkiinto muuanne!

Tiedustelupalvelun muistio totesi:

"We cannot reform the Bolsheviks but we can do our best to save them - and ourselves - from the consequences of their acts. The disclosures of the past quarter of a century will render mere denials unconvincing. The only alternative to denial is to distract public attention from the whole subject. Experience has shown that the best distraction is atrocity propaganda directed against the enemy.

Your cooperation is therefore earnestly sought to distract public attention from the doings of the Red Army by your wholehearted support of various charges against the Germans ... which has been and will be put into circulation by the Ministry."

Udo Walendy, The Methods of Reeducation (Vlotho/Weser, Germany: Verlag fur Volksturm und Zeitgeschichtsforschung, 1979), 5.


"Emme voi muuttaa bolsevikkeja, mutta voimme tehdä parhaamme pelastaaksemme heidät - ja itsemme - heidän tekojensa seurauksilta. Viimeisen neljännesvuosisadan paljastusten jälkeen pelkkä kieltäminen on epäuskottavaa. Ainoa vaihtoehto kieltämiselle on harhauttaa julkista mielenkiintoa ja johtaa se pois koko aiheesta. Kokemus on osoittanut, että parhainta harhautusta on viholliseen kohdistettu julmuuspropaganda.

Yhteistyönne tarkoitus on vakavasti pyrkiä harhauttamaan julkista mielipidettä ja johtaa se pois Puna-armeijan teoista tukemalla täysin erinäisiä Saksaa vastaan esitettyjä syytöksiä ... joita ministeriö on laittanut levitykseen ja joita tullaan laittamaan levitykseen."


Euroopan Unionissa ja Suomessa käytetään parhaillaan surutta muistion oppeja harhautukseen ja julkisen mielipiteen johtamiseen pois ilmeisen kiusallisesta aiheesta; maahanmuuton monista ongelmista, joita ei voi kieltääkään. Keinona on kantaväestön jatkuva syyllistäminen, eli julmuuspropaganda. Murtamalla väestön itsetunto ja arvokkuus varmistetaan samalla, ettei se kykene tai halua nousta vastarintaan elinolojensa tuhoamista ja omaisuutensa ryöstöä vastaan.

Eri medioissa esiintyvät termit kuten vihapuhe, rasismi, äärioikeisto, populismi, naisviha ja muukalaisvastaisuus ovat tehokkaiksi osoittautuneita välineitä julkisen mielipiteen harhautuksessa ja julmuuspropagandassa.


Entä jos tiedustelupalvelun muistion tekstiä hieman päivitetään?

"Emme voi muuttaa maahan laittomasti tunkeutuneita muslimeja, mutta voimme tehdä parhaamme pelastaaksemme heidät - ja itsemme - heidän tekojensa seurauksilta. Viimeisen kahden vuosikymmenen paljastusten jälkeen pelkkä kieltäminen on epäuskottavaa. Ainoa vaihtoehto kieltämiselle on harhauttaa julkista mielenkiintoa ja johtaa se pois koko aiheesta. Kokemus on osoittanut, että parhainta harhautusta on kantaväestöön kohdistettu julmuuspropaganda.

Yhteistyönne tarkoitus on vakavasti pyrkiä harhauttamaan julkista mielipidettä ja johtaa se pois maahan laittomasti tunkeutuneiden muslimien teoista tukemalla täysin erinäisiä kantaväestöä vastaan esitettyjä syytöksiä ... joita ministeriö on laittanut levitykseen ja joita tullaan laittamaan levitykseen."


Hetkinen, näinhän suomalaiset mediat ja ministeriöiden virkanaiset juuri toimivat...

5 kommenttia:

 1. Oletko lukenut Diane Westin kirjan American Betrayal? Hänen mukaansa poliittinen korrektius alkoi 1930-luvulla, kun Neuvostoliiton todellisuutta alettiin peittelemään. Sota-aikana se oli sitten liittolainen, hyvin hankala sellainen. Valehtelu huomattiin käteväksi tavaksi pitää valta oikeilla tahoilla. Mikäpä olisi muuttunut?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista ja lukuvinkistä! Länsi-Eurooppalaisten intellektuellien itsepetos 1930-luvulla oli tosiaan melkoinen. Heitähän kävi ryhmä vierailulla Neuvostoliitossa. Matkan jälkeen kotona kerrottiin poliittisesti korrekti versio todellisuudesta. Onhan tässä ollut lännellä aikaa rappeutua.

  Tuo muistion mainitsema julmuuspropaganda muuten viittasi englantilaisten ensimmäisen maailmansodan aikana onnistuneesti harjoittamaan keisarillisen Saksan hurjaan demonisointiin. Toisen maailmansodan aikana kansalaisiin vaikuttamisen täytyi jo olla hienovaraisempaa ja varovaisempaa, eikä samanlaisia ylilyöntejä enää nähty.

  Oman aikanamme julmuuspropaganda on mm. suomalaisten jatkuvaa syyllistämistä rasismista, muukalaisvastaisuudesta ja Välimereen hukkuneista. Me suomalaiset olemme syytteiden mukaan huonoja ihmisiä, kun emme haluaisi avata rajojamme, lompakoitamme ja tulevaisuuttamme vieraiden armoille.

  VastaaPoista
 3. Ei voi mitään: tästä on tullut itselleni luetuin blogi, kun sattumalta löysin sen jostain netin uumenista. Kiitos koko sisällöstä, joka heijastanee kansan näkemyksiä kokonaisuudessan - eikä pelkästään Suomen kansan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hienosta palautteesta! Eipä juuri parempaa blogisti voi saada. Toivon jatkossa työkiireiden hellittävän että saisin enemmän aikaa kirjoittamiselle.

  Tavoitteeni on omalta osaltani nostaa esille joitain aikamme ilmeisiä epäkohtia ja yhteisöämme uhkaavia vaaratekijöitä. Näitä ovat mm. feminismi, sekulaari humanismi, monikulttuurisuus, haittamaahanmuutto ja liberaaliglobalismi.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että Historix on herännyt. Toivottavasti blogistin kaipailemaa aikaa löytyy, sillä juuri tänä maailmanaikana tarvitaan analyyttistä, perusteluiltaan rehellistä kirjoittamista. Valtamediamme kun juuri rypee blogistin oivasti esittelemän Muistion propagandassa eikä Pravdoista ole todelliseen tiedonetsintään.

  Eilinenhän juuri karmaisevalla tavalla osoitti,mikä se yleiseurooppalainen, todellinen ongelma on. Tajukangashan jo on kertonutkin, kuinka me länsimaalaiset emme kuulemma osaa edes surra oikein ja oikeita uhreja. Huh tätä elämää...

  VastaaPoista